Здоров'яНовини

Катеринопільській ЦРЛ подарували відеогастроколоноскоп

24 лютого обладнання установили у гастроентерологічному відділенні. Апарат, який коштує 1 млн 300 тис. грн, придбали за сприяння Благодійного фонду «МХП – Громаді». Внесок МХП – 1 млн 100 тис. грн, ще 200 тис. грн доклали місцеві підприємці. Нарешті, завдяки співпраці МХП, ВО “Черкащани” та місцевої влади, проблему з гастроентерологічними обстеженнями у Катеринопільській ЦРЛ вирішено і людям не доведеться їхати до Черкас, щоб пройти діагностику.

До Мирона Матвійовича, гастроентеролога, який працюватиме на цьому приладі, приїздять пацієнти із Звенигородки, Ватутіного, Тального та навіть з Кропивницького. У його лікарській практиці бракувало сучасного діагностичного обладнання. Лікар каже, що давно мріяв про таке.

Своєчасне виявлення патологій у пацієнтів надає можливість вчасно пролікуватися та запобігти незворотним наслідкам.Знаєте, я завжди говорю: головне, щоб нове обладнання не стояло в упаковці роками. Воно для того, щоб на ньому працювали.

До того ж, нове обладнання – це оновлення кваліфікованих кадрів у лікарнях. А ще, наявність даного сучасного обладнання гарантує медзакладу заключення пріоритетного пакету послуг з Національною службою здоров’я України для отримання додаткового фінансування у межах 1,2-1,5 млн грн щороку. А значить, Катеринопільській ЦРЛ далі бути.

Олександр Воскобойнік

Читайте також: У результаті зіткнення фур під Одесою, загинув Катеринопільчанин

Коментарі закриті.