Новини

Катеринопіль у переліку населених пунктів, що можуть змінити назву 

Національна комісія зі стандартів державної мови 22 червня 2023 року зазначила, що Катеринопіль може змінити назву. Зазначається, що назва селища стосується російської імперської політики.

Рекомендовано запропонувати нову назву в установленому законодавством порядку або обґрунтувати доцільність збереження поточної назви. Відразу підкреслюючи, що варіант залишити назву Катеринопіль на честь “шевченківської Катерини” не є вагомим аргументом. 

У Катеринополі регулярно точаться дискусії щодо можливого перейменування селища. Ця тема викликає шквал обурення, оскільки прибічники перейменування завжди ставлять у пріоритет повернення історичної назви — Калниболото чи Кальниболото.  Однак, виходячи з рекомендацій національної комісії, можливий варіант альтернативної назви, яка буде винесена на обговорення та прийняття громади. 

Між іншим, гарантовано змінять назву такі населені пункти Черкащини — вАтутіне, Перше Травня, Первомайське, Першотравнаве. Катеринопіль наразі у переліку, що підлягає обґрунтування та можливого перейменування. 

Читайте також: Господарський суд області скасував рішення селищної ради щодо реорганізації Катеринопільського ліцею

Коментарі закриті.