Новини

Господарський суд області скасував рішення селищної ради щодо реорганізації Катеринопільського ліцею

22 червня Господарський суд Черкаської області ухвалив рішення заборонити Катеринопільській селищній раді вчиняти будь-які дії направлені на виконання рішення Катеринопільської селищної ради від 30 травня 2023 року №30-3/VIII “Про реорганізацію Катеринопільського ліцею шляхом приєднання до Катеринопільського закладу загальної середньої освіти №1”.

Як вбачається із заяви про забезпечення позову, основною підставою для вжиття відповідних заходів заявники посилаються на ту обставину, що виконання спірного рішення напередодні нового навчального року може призвести до суттєвого ускладнення поновлення порушених конституційних прав дітей на отримання освіти.

Спірне рішення, на думку заявників, є незаконним оскільки: суперечить державній політиці у сфері освіти; порушує конституційне право їх дитини на загальну середню освіту; селищна рада не врахувала наслідки ліквідації школи; спірне рішення було прийняте без врахування думки територіальної громади.

Скандал навколо селищної ради та її спроби закрити (реорганізувати) Катеринопільський ліцей вкотре набирає обертів. Скановані документи ухвали Господарчого суду Черкаської області публікуємо нижче (джерело Катеринопільський ліцей):

Читайте також: Тетяна Мовчан стала начальником відділу освіти, молоді та спорту Катеринопільської громади

Коментарі закриті.