Новини

У Катеринополі відбулася презентація книги

19 червня у Катеринополі відбулася презентація воєнного роману харківської письменниці Людмили Охріменко “Оскар”, який отримав відзнаку на Міжнародному літературному конкурсі “Коронація слова – 2021”.

Для знайомства з цікавою людиною і талановитою письменницею до  Катеринопільської центральної публічної бібліотеки завітали активні шанувальники українського слова, працівники культосвітніх закладів громади.

Спілкування та зустріч була цікавою і змістовною та дала можливість познайомитися і поспілкуватися з українською письменницею. Авторка роману розповіла, що з 2014 року  є учасником волонтерського руху. Їздила в Донецьку та Луганську області, щоб розвозити допомогу цивільним і військовим. Жінка говорила про те, що вторгнення російських військ на територію України та окупація Криму, в якому вона прожила 10 років, змусили її писати про війну.

“2014 року, коли я вперше поїхала на передову, я почала просто все записувати. У мене така звичка з дитинства – вести щоденники, записувати хоча би одне речення про те, що сталося сьогодні”. У далекому 2014 році, коли почалося перше вторгнення росії в Україну і зараз, коли це – повномасштабне вторгнення, коли страждають люди, діти, цивільні, то про війну почали більше читати. І не тільки старші, але й молоді до 40 років.

Людмила в художній формі пише історію сьогодення. Роман “Оскар” – це історія незламного українського розвідника написана з реальних подій життя конкретної мужньої людини, яка пройшла пекло полону, зуміла вижити, а зараз передає свій досвід молодим воїнам-захисникам.

Зустріч пройшла в теплій сімейній обстановці. Письменницю вітав сімейний дует Ольги та Олександра Луцишиних, учасників аматорського фольклорного ансамблю “Оберіг”. Присутні мали змогу отримати книги з автографом та поповнили власний альбом світлинами з письменницею.

Джерело: Катеринопільська центральна публічна бібліотека

Читайте також: У Катеринополі можуть виникнути проблеми з оформленням паспортів

Коментарі закриті.