НовиниОсвіта

У Катеринополі відбувся протест проти дистанційного навчання

2 листопада біля Катеринопільської райдержадміністрації відбувся протест батьків проти дистанційного навчання. Понад півсотні людей вимагали скасувати постанову, яка зобов’язує навчальні заклади Катеринопільського району перейти на дистанційну форму навчання.

До протестувальників вийшли голова РДА Володимир Коваленко і начальник відділу освіти, молоді та спорту Ірина Міненко. Батьки переконані, що причиною дистанційного навчання є не ситуація з пандемією, а неспроможність місцевої влади фінансово розв’язувати питання опалення навчальних закладів, транспортні послуги та харчування. Однак влада категорично заперечила таку гіпотезу, аргументуючи тим, що рішення про дистанційне навчання було прийнято комісією ТЕБ та НС.

Протестувальники заявили, що подібна постанова є суперечливою щодо постанови Кабінету Міністрів України (далі — КМУ) за номером 641. Коваленко пояснив цю ситуацію наступним чином: “постанова КМУ то для всієї України, а наше рішення для району”. Більшість учасників акції з подивом сприйняли дану фразу, адже Катеринопіль є невіддільною частиною України. Тому місцевій владі важливо пам’ятати, що коли мова йде про Катеринопільщину, то обов’язково брати до уваги нашу приналежність до Держави та її Конституції.

Дискусія мала різкий характер. Невдовзі Коваленко анонсував перед громадянами проведення цього ж дня засідання комісії ТЕБ та НС щодо цього питання. Майбутній голова Катеринопільської ОТГ намагався найти компроміс з батьками та говорив, що спробує передати рішення про відновлення очного навчання на директорів навчальних закладів, що ще більше викликало розчарування у присутніх, оскільки це виглядало схожим на перекладення відповідальності.

Варто додати, що Єрківська та Мокрокалигірська ОТГ прийняли рішення не впроваджувати дистанційне навчання, адже район перебуває у помаранчевій карантинній зоні. А отже — взяли до уваги постанову КМУ №641.

Через декілька годин після протесту відбулася комісія, де вже були присутні делегати від батьків, що проти дистанційного навчання, які стали свідками повторного рішення про впровадження дистанційного навчання. Зрозуміло, що таке рішення не задовольняє частину батьків, а отже конфлікт матиме своє продовження у наступних акціях та протестах. Бо ж скільки триватиме карантин та пандемія — не відомо, а навчальний процес помітно зазнає краху.

Закликаємо мешканців Катеринопільщини бути уважними та берегти себе і близьких. Карантин пройде, а далі потрібно якось дивитися один одному в очі.

Читайте також: Кількість хворих на COVID-19 у Катеринополі зростає

Коментарі закриті.