НовиниПолітика

“Хотів би донести мешканцям – досить терпіти” – Олександр Міхно (Інтерв’ю)

Міхно Олександр Михайлович – кандидат на посаду голови Катеринопільської ОТГ, народився та проживає у містечку Катеринопіль, 1982 року народження.

Для частини мешканців Катеринополя Ви стали несподіваним кандидатом. Як думаєте, чому?

Тому що я ніколи не займався політичною діяльністю, взагалі був лише три-чотири рази в селищній раді, жодного разу не був на сесії. Насправді я й для самого себе несподіваний кандидат. Це рішення я прийняв буквально в останні години перед завершенням реєстрації.

Чим для Вас є Катеринопіль?

Катеринопіль – це моя домівка, тут мої рідні, я тут виріс. Якщо відверто сказати, наприклад, їдеш у Київ, або з Києва у Катеринопіль, здавалося б – одна дорога, але ж вертаючись у Катеринопіль завжди виникають приємні почуття. Я щиро люблю це селище, у мене немає такого, аби я вийшов із домівки і йшов вулицею та не відчував себе дома, тут скрізь – у центрі, на стадіоні, будь-де – відчуваю себе вдома.

Чи відчуваєте підтримку від мешканців?

Так, якщо чесно, то підтримку відчуваю. Особисто дуже вражений тим, наскільки люди підтримують. Навіть через це я вже не жалкую, що пішов на ці вибори. А з іншої сторони, то чому я вирішив балотуватися? Дуже багато людей, які знають мене ближче, мені казали: «Йди», тому я відчуваю підтримку.

Хто у Вашій команді? Чи можливо охочим стати її учасником?

Чесно кажучи, то команди у мене нема. Такої, як потрібно, конкретно – юристи, економісти, інші спеціалісти – такої нема. У Катеринополі є багато досвідчених людей, які вже пройшли не один і не два кроки своєї професійної кар’єри, тому думаю вони й стануть тою командою, якщо я виграю вибори. Тому першим моїм кроком вразі перемоги – сформувати сильну та ефективну команду.

Чи можливий такий варіант, що в команді будуть Ваші теперішні конкуренти?

Так, однозначно так. Якщо люди реально, які зараз балотуються на депутатів чи на голову ОТГ, хочуть навести лад у Катеринополі – однозначно будемо працювати.


Тому виходить, що «особисте» має нижчий пріоритет, аніж доля Катеринопільської ОТГ?

Навіть більше скажу, наприклад, вже було інтерв’ю на сайті prokaterynopil.com.ua з Іваном Гегедошом та з Миколою Ткаченком, то я читав ці інтерв’ю, вподобав, і у мене не виникло ніякої відрази до них. Я навпаки долучаю їх у друзі, намагаюся зробити все, аби був діалог. Зрозуміло, що до кожного є певні питання, але на благо Катеринополя я готовий з ними співпрацювати.

Які Ваші відносини із селами, що увійдуть до складу ОТГ? Як завоюєте їх прихильність?


Цими днями якраз займаюся даним питанням. Які взагалі у мене стосунки із селами? Практично ніякі. Тобто я скільки ріс у містечку Катеринопіль, то я дуже мало їздив по селах. Хіба що знаю декілька сіл через стави, адже полюбляю рибалку. Відповідно мої родичі не з цього району, друзів у мене в селах практично нема, а тому я вважаю це перевагою, адже ні одне село не буде ставитися вищим у пріоритеті.

Як сприймають Вас люди у селах?

Відверто кажучи, я звернув увагу на те, що у всіх селах, де я був у рамках виборчої кампанії, то люди вже нікому не вірять, нікому не довіряють. Я помітив, що вони з такою надією спілкуються, навіть не відпускають. У одному селі я взагалі несподівано затримався – питання за питанням, і люди наголошують, що вони не вірять у зміни. Але у спілкуванні з ними, щиро кажу, бачу як вони повертають собі надії. І такі тенденції майже у кожному селі. У Потоках взагалі люди скаржилися, що до них взагалі ніхто не приїжджав.

Які перші враження від політики?

Емоцій ще немає. Я ще не ознайомився з усім детально. Останні п’ять років я стабільно слідкую за політичними процесами в Україні, намагаюся аналізувати.

Що стосується місцевої політики, особливо коли поставили себе в один ряд з іншими кандидатами? Чи відчули погляд конкурентів?

Ще не відчув. З деякими конкурентами бачилися, привіталися. І все.

«Палиці у колеса» ніхто не ставив?

Ні, такого точно не було. Скажу навіть більше, от у Вашому питанні було сказано: «Поставили себе в один ряд з іншими кандидатами» – а чим вони особливі? Три роки я підприємець, а перед цим шість років був таксистом, а сьогодні я йду на голову Катеринопільської ОТГ. А що змінилося у мені? Взагалі нічого.

Перший крок Ви сказали – сформувати команду. Які наступні два кроки?

Ну до першого кроку ще варто віднести й формування команди по селах. Тут є дві сторони медалі – можна пропонувати людину не з того села, аби вона не мала пріоритетності у своїх рішеннях, або ж навпаки – місцеву людину, яка знає абсолютно всі деталі. Другий крок – потрібно розуміти з чого житиме громада. Тому важливо перевірити, що має ця територія. Зараз є таке круте слово – «інвентаризація». Третій крок – дати можливість селам мати аптеки та амбулаторії. Бо люди у селах кажуть, що не вірять, що буде краще, але хочуть аби хоча б гірше не було. Якщо комусь стало погано, то не все повинно залежати від швидкої допомоги.

Хоча хочу наголосити, що складно говорити про «три кроки», їх має бути десять та більше. Три кроки – це хіба в перший день. Або в першу годину. І моя позиція така, що я не буду приймати особисто рішення про ці кроки – я буду радитися з людьми. Є багато людей, які є фахівцями у цих питаннях. Бо ж голова не має бути спеціалістом у всьому, він має бути — поважний, справедливий, людина з характером та силою волі. Я намагаюся донести мешканцям, що весь сенс лежить у цих трьох словах – «об’єднана територіальна громада». Маю мету об’єднувати людей. Бо інакше у нас нічого не вийде.

Яке Ваше ставлення до Єрківської та Мокрокалигірської ОТГ? Чи можливе їх повернення?


Складно дати тут відразу відповідь. Це те ж саме, що відповідати на питання: «Чи можливо, щоб Крим вернувся в Україну?», або Донбас. Якщо взяти до уваги Єрківську ОТГ, то які там внутрішні питання – я не знаю, але зовні я не побачив змін. Я проїжджаю через Єрки кожен день і я не бачу, аби Єрки стали чистими, гарними. Стадіон той вже стоїть багато років і ніхто ж не спішить його робити. Звичайно, що десь відремонтували спортзал, десь зробили ще щось, але зміни не є показові. Про Мокру Калигірку нічого не скажу, бо там давно не був, а тому не правильно казати, якщо не знаю. До чого тут я сказав саме про Донбас та Крим? Бо все залежить від бажання людей, якщо більшість захоче об’єднатися в одне ціле – ми об’єднаємося. Чи я хотів би, аби Єрки та Мокра Калигірка були в нашій громаді? Я б хотів.

Щоб хотіли сказати мешканцям нашого краю?

По-перше, дуже часто кажуть: «Потерпіть ще трохи, все налагодиться і все буде добре». Я б хотів би донести мешканцям – досить терпіти. Вже терпіти не потрібно. Багато людей себе недооцінюють, а хоча мають грандіозні ідеї, однак їх не доносять ні владі, ні іншим мешканцям. Потрібно проявляти ініціативу. По-друге, аби люди не говорили: «Я нікому не вірю, тут все куплено, нічого кращого не буде». Усі ми розуміємо, що якщо кожного дня казати, що нема грошей, то вони від того не появляться. Потрібно не втрачати віру. Який сенс тоді щось робити?

У будь-якому випадку Катеринопільська ОТГ буде, вибори пройдуть, гроші будуть у Катеринополі, як ними будуть розпоряджатися – це питання інше. Хочеш – не хочеш, а так вже буде. Тому потрібно йти на вибори. Якщо навіть нікого не підтримуєш, то піди та не дай змогу фальсифікаторам використати твій бюлетень.

По-третє, що хотів би сказати людям – здоров’я вам!

Читайте також: Футбольне майбутнє Катеринополя





Коментарі закриті.