Без рубрикиПолітика

Катеринопільська влада звернулася до мешканців громади щодо Катеринопільського ліцею

Вже не перший місяць у Катеринополі тривають гучні скандали навколо Катеринопільського ліцею, який намагаються реорганізувати та приєднати Катеринопільського ліцею №1 (колишня Катеринопільська школа №1).

На сторінці Катеринопільського ліцею був опублікований відеоматеріал, який змусив владу Катеринопільської територіальної громади зробити звернення у мережі Facebook.

Основним моментом нової суперечки стала інформація про продовження набору учнів до навчального закладу.

“Селищною радою та органом управління зверталася увага адміністрації ліцею на дотримання вимог чинного законодавства та рекомендовано утриматись від прийняття поспішних рішень, які можуть негативно вплинути на рішення учнів та батьків стосовно навчання у ліцеї в 2023/2024 навчальному році”, – зазначається у зверненні влади. 

Відразу було наголошено, що до Північного апеляційного господарського суду подано апеляційну скаргу на ухвалу Господарського суду Черкаської області від 22.06.2023. У якій йдеться про задоволення заяви позивачів про вжиття заходів забезпечення позову до пред’явлення позовної заяви за позовом позивачів до Катеринопільської селищної ради про визнання протиправним та скасування рішення Катеринопільської селищної ради від 30 травня 2023 року. Мова йде про рішення № 30-3/VІІІ “Про реорганізацію Катеринопільського ліцею шляхом приєднання до Катеринопільського закладу загальної середньої освіти №1”. Триває судовий розгляд.

У коментарях під зверненням на офіційній сторінці написали декілька цікавих фактів. Зокрема юрист Юрій Ярмолінський наголосив, що у цьому зверненні написана неправда. Оскільки апеляційний розгляд не триває, а апеляційне провадження не відкрите. 

Катеринопільський адвокат Владислав Замковенко підкреслив, що місцева влада так хоче реорганізувати (фактично закрити) навчальний заклад, що навіть подає апеляційну скаргу. 

“Яка норма закону забороняє ліцею на даний час проводити набір учнів? В чому є порушення? Від чого Ви застерігаєте? Всьому свій час”, – запитав Владислав Замковенко.

Врешті-решт можна зазначити, що скандал навколо реорганізації Катеринопільського ліцею перейшов на рівень протистояння місцевої влади та частини мешканців громади. Безперечно, що у часи Великої війни подібні конфлікти лише послаблюють наше суспільство, однак вони одночасно й екзаменують владу на готовність очолювати громаду. Оцінку вміння розв’язати проблему з Катеринопільським ліцеєм ми побачимо невдовзі.

Читайте також: Господарський суд області скасував рішення селищної ради щодо реорганізації Катеринопільського ліцею

Коментарі закриті.