НовиниСпорт

У Катеринополі завершили реконструкцію мініфутбольного поля.

Утвердження здорового способу життя, особливо серед дітей та молоді є дуже актуальним. Головну роль тут мають відігравати фізична культура й спорт. Тому звістка про те, що в Катеринополі на стадіоні «Колос» буде проведено капітальний ремонт мініфутбольного поля зі штучним покриттям була сприйнята схвально. За ініціативи народного депутата України Андрія Стріхарського для фінансування даного проєкту з державного бюджету було виділено кошти в сумі майже 820 тис. грн.

— Чи важко було втілити проєкт мініфутбольного поля?— запитуємо у Миколи Ткаченка помічника-консультанта Стріхарського.
За матеріалами ресурсу Вісті Черкащини

— Втілення цього проєкту нам далося дуже не просто, але на завершальній стадії, як бачимо, отримали якісний і дуже потрібний об’єкт. Коментує Микола Вікторович. — Спочатку труднощі полягали у відсутності самого проєкту. Тому участь у конкурсі, виготовлення проєкту та його експертна оцінка проходили одночасно. Потім, у ході робіт, з’ясувалося, що потрібен не ремонт, а фактично будівництво нового майданчика. Коли після проведення тендерних процедур та виготовлення проєктно-кошторисної документації для виконання робіт залишилось 738 тис. грн., стало зрозуміло, що коштів для якісного виконання реконструкції буде замало. Однак ми справились, чимало зусиль для цього приклали працівники Катеринопільської ДЮСШ та її директор Володимир Король.

Які плани щодо вирішення проблемних питань Катеринопільщини в наступному році?

— Проблемних питань у новоствореній громаді чимало, — каже Ткаченко.— Передумовою залучення інвестиційних коштів є наявність проєктно-кошторисної документації та експертний звіт. На одній з нарад я звернувся до сільських голів, щоб надали перелік проблемних об’єктів для можливого включення їх до фінансування з боку держави в наступному році. На жаль, таких пропозицій поки що не надійшло. Але, враховуючи терміни, інформація щодо проблемних питань та об’єктів, які потребують фінансування в рамках програми соціально-економічного розвитку Черкащини в 2021 році, мною вже сформована і подана на розгляд народному депутату України Андрію Стріхарському.

Яким чином це було зроблено та які об’єкти були включені?

— Були попередні напрацювання. Я узгодив їх з керівниками відповідних закладів, скористався торішнім планом соціально-економічного розвитку району. Щодо об’єктів — то це: заміна вікон у районній бібліотеці та школі №1; ремонт даху в ЦРД «Сонечко»; ремонт господарського приміщення в лікарні та придбання фіброгастроскопа з відеоприставкою. Це приблизно сім мільйонів гривень. Зрозуміло, що в окрузі більше десяти громад і розраховувати на повне фінансування не доводиться, але вже зараз працюємо, щоб залучити більше коштів для соціально-економічного розвитку нашої громади.

Оновлене футбольне поле — запорука якісних тренувань. «Отримання новенького мініфутбольного поля — подія приємна, — каже директор ДЮСШ Володимир Король, — тому я хочу подякувати за підтримку та сприяння народному депутату України Андрію Стріхарському. Головним позитивом вважаю те, що тепер грати у футбол на новенькому мініполі можна без ризиків для здоров’я завдяки збільшенню безпечної зони та облаштуванню відповідної огорожі».

— Будівельники вже поїхали, проте роботи продовжуються. Щось ще споруджуєте? — запитуємо у директора ДЮСШ.

— Саме так. Коли з’ясувалось, що об’єми робіт більші, ніж планувалося спочатку, довелось вносити зміни до проєкту. В результаті домовились, що частину огорожі за воротами будемо облаштовувати своїми силами. Тому зараз і проводимо ці роботи. Спонсорську допомогу для придбання сіток-гасників та сіток на ворота надали: В’ячеслав Зайченко, Михайло Морозюк, Іван Скалозуб, Микола Ткаченко та Олександр Трохименко. За що їм щира подяка. Не стоять осторонь вирішення проблеми і працівники нашої ДЮСШ Сергій Григор’єв, Сергій Байдаченко та Володимир Гавриш.

Звичайно, одного такого поля для Катеринопільської ОТГ буде замало, але це, відновлене, хоч певною мірою забезпечить її мешканцям належні умови для занять фізичною культурою, а спортсменам — сприятиме підвищенню професійних досягнень.

У Катеринополі завершили реконструкцію мініфутбольного поля

Раніше ми писали: У Катеринополі реконструюють мініфутбольне поле

Коментарі закриті.