Спорт

Футбольне поле у стилі “на відчепись”

У Катеринополі ще напередодні місцевих виборів розпочалася гучна реконструкція поля для мініфутболу. Старе поле зі штучним покриттям протягом багатьох років зазнало значних пошкоджень, а і не дивно – за ним ніхто не доглядав. Абсолютно ніхто.

Завдяки старанням народного депутата України Андрія Стріхарського Катеринопіль отримав фінансування для реконструкції штучного покриття мініфутбольного поля на стадіоні “Колос”.

Але після виконання робіт виник гучний скандал. Неозброєним оком видно, що робота виконана абияк. Про це докладно описав мешканець та спортсмен Катеринополя Юрій Гречаний:

“Дев’ять років служило мініфутбольне поле в Катеринополі. Але з часом покриття порвалось і допомога Андрія Петровича Стріхарського в отриманні фінансування на ремонт прийшлася дуже до речі. За що йому вдячні всі хто зв’язаний з футболом – любителі футболу, тренери, діти з декількох наявних футбольних секцій (У Катеринополі є навіть команда дівчат) – їх батьки та й всі мешканці громади, адже якісне футбольне поле це одна із цеглинок надійного фундаменту громади… І ось довгоочікуваний момент. У мережі Facebook з’явилась стаття про завершення реконструкції мініфутбольного поля.

Ми, група любителів футболу, регулярно проводимо тренування, беремо участь у різних змаганнях селищного, районного, обласного масштабу, поміж нас є всі – від школярів до пенсіонерів – всі були дуже раді цій новині. І природно виявили бажання на власні очі помилуватись новеньким полем. Увагу привернули незрозумілі смуги, щілини в різних куточках.

При огляді виявилось що поле складене зі шматків різної величини, між собою не щільно підігнані, краї погано приклеєні та все це вже засипано піском. За поясненнями звернулись до директора ДЮСШ В.Короля. Пояснення Короля: “Та хто ви такі”, “грошей було мало”, “прийдемо весною разом і підклеїмо” нас не влаштувало і небайдужі люди звернулись до вищого керівництва. На запит з області Король раптово “виявив” пошкодження, зазначивши що на момент прийняття все було добре.

Було прийняте рішення сформувати комісію. Про дату та час проведення комісії, ми, ініціатори, не були повідомлені. На питання про час проведення Король відповів: “я не знаю”. Комісія в складі: представника підрядника, інженера по технагляду, директора ДЮСШ, представника Стріхарського самі собі зібрались не запросивши людей, у яких були питання, і вирішили… щось.

Що саме? Є неофіційна інформація – вирішено: “що поле пошкоджене після здачі робіт і потрібно звертатися у поліцію”. При зверненні про результат роботи комісії Король нічого не коментує, а продовжує своє – “зберемося-заклеїмо”.
Зважаючи на небажання директора ДЮСШ Короля, який і мав би контролювати якість, як замовник і представник інтересів громади, роз’яснити дану проблему було прийняте рішення винести це на обговорення в інтернет – як інструмент найширшого обхвату аудиторії громади, оскільки це стосується кожного.

Підсумовуючи все вищесказане потрібні відповіді на наступні питання:
  • 1. Як зв’язати між собою протилежні тези “ми зекономили” та “мало було грошей”?
  • 2. Чому поле клеїли зі шматків, адже кожний шов це уразливе місце, яке в першу чергу пошкоджується і потребує постійної уваги та обслуговування?
  • 3. Чому не було вказано виконавцю на недоліки в роботі – нещільно склеєні шматки покриття, погано приклеєні краї, адже в грі, якщо гравець буде чіплятися за не приклеєний край, це призведе до швидкого псування покриття та можливих травм при втраті рівноваги?
  • 4. Чому не була засипана гумова крихта, адже це подушка яка захищає від травм, а також саме покриття і шви? Чому мініфутбольне поле у Єрках виглядає краще після декількох років користування чим наше новеньке?”

Коментарі закриті.