КриміналНовини

Біля житомирського суду зібралися військові, які хочуть справедливості в обранні запобіжного заходу рекетирам

Біля Корольовського районного суду міста Житомира 17 серпня зібралися десятки військових.

Журналісти Житомир.info на місці з’ясували, що зібрання стосується справи про вимагання коштів у військовослужбовця, щодо фігурантів якої сьогодні відбудеться засідання

За словами військовослужбовців, вони дізналися, що на засідання мають приїхати знайомі злочинців та підтримувати їх, тому це ще більше обурило бійців. Вони припускають, що рекетири можуть відкупитися та наполягають на обранні запобіжного заходу, на який ті заслуговують.

«Вони вимагали гроші у військовослужбовців, які воювали, у родин, які отримували кошти за загибель військовослужбовців – своїх чоловіків, батьків. Це не поодинокий випадок був. Інформація про їх діяння надходила поступово і от їх «взяли». Тут на підтримку військовослужбовців зібралися військові з різних куточків України. Ми не знаємо, скільки тут збереться людей. Я думаю, що багато буде, бо я думаю, що чимало буде проти того, щоб таких людей відпускали, тим паче у нас військовий стан у державі», – сказав боєць ЗСУ.

Захисники стверджують, що не налаштовані агресивно і прийшли подивитися, за що вони там стоять на фронті та чи буде таки справедливість в обранні запобіжного заходу.

«Ми військовослужбовці ЗСУ під час війни в нашій країні виконуємо наші функціональні завдання та обов’язки. Нам стало відомо, що по відношенню до наших побратимів були неприпустимі речі, а саме вимагання коштів, насильство, погроза рідним та близьким зі сторони цивільного угрупування. Учора їх спіймали і сьогодні їм обирається запобіжний захід. Розуміємо, що вони свої звірства творили не один день, місяць і фінансово вони забезпечені належно, тому хотілося б подивитися, наскільки справедливо буде судове рішення по відношенню до них – чи їм все-таки виберуть запобіжний захід із метою справедливості, а якщо ні, то тут зібралися військовослужбовці, які дивилися в очі смерті і хотіли б подивитися в очі цим людям, які вийдуть, відкупившись із цієї зали засідань. Хочеться подивитися цим людям в очі, чи є там якась совість, якийсь патріотизм, любов до України, щоб вони побачили тих людей, завдяки яким вони можуть жити в цій країні. Ми не налаштовані агресивно, але питання справедливості в цей час під час війни в нашій країні має бути. Це резонансна справа, яка не може закритися на місці відкупом», – зазначив один із військових.

Ще один із захисників України зауважив, що сподівається таки на справедливе правосуддя.

«Сьогодні ми зібралися, щоб бути свідками того, що справедливість повинна бути встановлена. Злочинцям, які здійснювали цей злочин протягом деякого часу повинен бути обраний запобіжний захід. Я думаю, що правосуддя буде справедливе і їм все-таки оберуть міру запобіжного заходу без внесення грошової застави. Злочинці повинні бути під вартою. Не можу сказати, які мої дії будуть у випадку якогось іншого рішення суду, однак на цей момент я, як громадянин України, маю право прийти на це судове засідання, як вільний слухач і прослідкувати, як буде відбуватися сам процес судового засідання», – прокоментував військовий Петро.

Нагадаємо, 16 серпня у Житомирській області затримали банду із 8 рекетирів, які «вибивали» сотні тисяч гривень з військового, погрожували його вагітній дружині та неодноразово викрадали людей і відвозили до катівень у Коростишеві. Зазначалося, що поки вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників банди. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Читайте також: Засуджено двох адміністраторів телеграм-каналів, які перешкоджали мобілізаційним заходам на Черкащині

Коментарі закриті.