НовиниПолітика

Микола Ткаченко про місцеві вибори

Закінчились виборчі баталії. Попереду повсякденне життя з його турботами і проблемами. Низька явка виборців на місцеві вибори засвідчила, що більшість людей довірила вирішувати свою долю іншим. Так, для цього є багато причин та пояснень, але діючи таким чином ми ніколи не змінимо ситуацію в кращу сторону.

Наша розмова з одним із  учасників виборчих перегонів Миколою Ткаченком.

– Мені приємно, що значна кількість виборців свідомо прийшли на місцеві вибори з бажанням проводити зміни в нашій громаді. Кожний п’ятий виборець проголосував за мою Програму розвитку, яка дійсно передбачала зміни, але, на жаль, багатьом підтримувати зміни було комфортно сидячи перед телевізором.

 Яка причина низької явки виборців?

–  На мою думку їх декілька, та головною стала зміна виборчого законодавства. Якби люди вибирали у селі свого депутата то явка була б більшою. Тому вважаю, що в громадах з незначною кількістю виборців вибори потрібно було проводити за мажоритарною системою. Наступне, якби вибирали старост то значно більша кількість мешканців сіл прийшла  б на виборчі дільниці.  Кожен раз змінюючи виборче законодавство ми все дальше відсуваємо демократичний розвиток нашого суспільства. Бо як могло трапитись, що отримавши довіру менш ніж 15% від загальної кількості виборців можна отримати важелі управління, у деяких громадах цей відсоток менший десяти. А якщо відняти адмінресурс, підкуп, маніпуляції і фальсифікації?  У результаті переміг інстинкт самозбереження, а не прагнення до змін та розвитку.

Процес змін не завершується виборами. Як плануєте працювати у новообраній раді?

– Від нашої команди в раду обрано п’ять депутатів. Будемо намагатись втілювати програмні засади з якими йшли на вибори, практично виконувати дані виборцям обіцянки.

Ваша діяльність у селищній раді буде опозиційною? 

– Слово опозиція  в перекладі з латинської означає «протиставлення, заперечення».  У такому розумінні ні я, ні мої колеги діяти точно не налаштовані. Проте виходячи із ситуації наша діяльність може або збігатися з намірами влади або йти всупереч. Головне щоб такі дії сприяли ефективному розвитку громади та здійснювали контроль за діями чиновників. Тому наша діяльність в селищній раді  буде конструктивною, спрямованою на поліпшення якості управління та стимулювання влади до позитивних змін.

Що хочете сказати мешканцям нашої громади?         

Головне завдання влади, аби мешканці наших сіл побачили перспективи розвитку, які ведуть до покращення якості їх життя

– Становлення для нової територіальної одиниці буде нелегким, проте створення громади відкриває чимало можливостей, це зовсім інший рівень, на сьогодні багато інвестиційних проектів та грантів розраховані саме на громади. Головне завдання влади, аби мешканці наших сіл побачили перспективи розвитку, які ведуть до покращення якості їх життя. Тільки відчувши позитивні зрушення та повіривши владі  люди  почнуть проявляти ініціативу. Бо дійсно, процес змін не завершується виборами, але з іншого боку цей процес не може відбуватись без нашої з вами участі.

Тож не будьте байдужими, шануйте рідних, допомагайте ближнім, бережіть довкілля і будьте відповідальними. Ставтесь до людей так , як  хочете, щоб вони ставилися до вас.

Пам’ятайте, що добро – це можливість зробити наш світ кращим, а людей щасливішими, а добра людина — не та, хто вміє робити добро, а та, хто не вміє робити зло.

Ну і звичайно, користуючись нагодою хочу подякувати всім за підтримку, побажати здоров’я, достатку та всього найкращого!

Розмову вів Михайло Горовий.

Читайте також: Відомий список депутатів Катеринопільської ОТГ

                                                                         

Коментарі закриті.