НовиниПолітика

Ситник Віталій Анатолійович кандидат на посаду голови Катеринопільської ОТГ

Ситник Віталій Анатолійович кандидат на посаду голови Катеринопільської селищної ради (Катеринопільська ОТГ)

Народився 26 травня 1989 року в смт. Катеринопіль.

1996 р.- 2006 р. – навчання в Катеринопільській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 1.

2006 р.- 2011 р. – навчання в Білоцерківському національному аграрному університетіза спеціальністю “економіка підприємства”.

2011 р.- 2013 р. – провідний спеціаліст Відділу з питань внутрішньої політики КРДА.

2013 р.- 2015 р. – провідний спеціаліст Сектору контролю КРДА.

2015 р.- 2016 р. – завідувач Сектору контролю КРДА.

2016 р.- 2018 р. – головний спеціаліст Відділу архітектури, містобудування та ЖКГ КРДА

З 2018 р. – головний бухгалтер Архівного відділу КРДА.Депутат Катеринопільської селищної ради VII скликання. Одружений, маю сина та доньку.

Об’єднана територіальна громада (ОТГ) – новація, задумана в затишному столичному кабінеті, від українського села дуже далекому. Новація, якій притаманні значно більше негативних, аніж позитивних сторін. Спливе певний час, і люди зрозуміють, що так звана децентралізація насправді є позбавленням сіл їхніх законних представницьких органів – сільських рад, з одночасним укрупненням ради населеного пункту-центру ОТГ, наслідок якого – суттєве обмеження права жителів кожного приєднаного населеного пункту розв’язувати його проблеми самостійно.

Я розумію, що це так, але все ж таки вирішив балотуватися на посаду Голови Катеринопільської селищної ради, для того, щоб не лише змінити на краще край, де я народився і живу, а й для того, щоб зменшити можливий негативний вплив, як на наші села, так і на наш Катеринопіль від такого зовсім не добровільного об’єднання.

Асфальтувати та освітлювати вулиці обіцяє чи не кожен кандидат на місцевих виборах. Проте я не вважаю це популізмом, адже згадане і справді є нагальною проблемою, яка одразу ж впадає у вічі. Але маємо ще й багато інших проблем, зокрема проблем місцевих медицини та освіти, а саме: чи залишаться в селах фельдшерські пункти, школи та дитячі садочки, амбулаторія в Петраківці, і до якого рівня занепаду дійде лікарня в Катеринополі, тоді, коли їх фінансування столичні “реформатори” повністю перекладуть на місцевий бюджет. Тому найголовнішим своїм завданням бачу збереження місцевої інфраструктури медицини та освіти.

ЗБЕРЕЖЕННЯ МІСЦЕВОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ МЕДИЦИНИ ТА ОСВІТИ

· Для їх достатнього фінансування  приєднати смт Єрки до Катеринопільської ОТГ, що стане суттєвим джерелом наповнення бюджету.Для цього потрібно буде наполегливо звертатися до повноважних владних структур з клопотанням щодо ліквідації Єрківської ОТГ (яка своїм створенням грубо “тягне ковдру на себе”, користуючись наявністю на своїй території підприємств, які раніше були джерелом наповнення бюджету всього Катеринопільського району), з наступним приєднанням її населених пунктів до Катеринопільської ОТГ.

До речі, Єрківська ОТГ має такі величезні надходження, що навіть у 2019 році передала їх надлишок в сумі 2,5 млн. гривень до державного бюджету, а це приблизно 25% бюджету Катеринопільської селищної ради того ж року;

· Придбати необхідне діагностичне та лікувальне обладнання;

· Звертатися до органів влади вищих рівнів з клопотанням щодо виділення коштів відповідно до Програми Президента з підвищення доступності та якості медичного обслуговування на проведення капітальних ремонтів Катеринопільської та Петраківської амбулаторій, що є передумовою для безкоштового отримання ними автомобілів, які вкрай потрібні на даний час. Наступний етап – поліпшення рівня їхнього матеріально-технічного забепечення.

· Здійснити капітальний ремонт господарського блоку Катеринопільської лікарні.

· Оснащувати заклади освіти сучасними технічними засобами навчання, в тому числі комп’ютерною технікою з підключенням до мережі Інтернет;

· Створювати сприятливі умови для діяльності творчих об’єднань та гуртків у наявних позашкільних навчальних закладах і в тих, які будуть створені.

БЮДЖЕТ

· Формувати і розподіляти бюджет ОТГ за принципом “знизу догори”, тобто 60% суми всіх податків, які дозволено залишати в бюджеті громади, автоматично залишати на субрахунку кожного населеного пункту, а 40% спрямовувати на спільний бюджет громади, на відміну від того, що завжди в ОТГ всі 100% надходжень акумулюються у спільному бюджеті, і розмір видатків з якого на кожне село насправді залежить від настрою депутатів, переважну більшість яких з тим селом може й зовсім нічого не пов’язувати.

· Провести інвентаризацію земельних ділянок сільськогосподарського і комерційного призначення та всього комунального майна для виявлення реального потенціалу наповнення бюджету;

· Підвищення рівня взаємодії селищної ради з фіскальною службою району задля скорочення сфери тіньової економіки та для посилення контролю за повнотою сплати податків, зборів і платежів до бюджетів усіх рівнів.

· Встановлення справедливих ставок місцевих податків і зборів.

МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ

· Всі питання, які в першу чергу стосуються певного населеного пункту (ліквідація наявних та створення нових підприємств, установ, організацій, надання в оренду земель держзапасу) вирішуватимуться тільки загальними зборами жителів того ж населеного пункту, а Катеринопільська селищна рада лише затверджуватиме їх рішення.

· Запровадити онлайн трансляцію сесій Катеринопільської селищної ради, а також контроль своєчасного поновлення на офіційному веб-сайті ОТГ актуальної інформації про діяльність ради, що сприятиме прийняттю виважених рішень як селищним головою так і депутатським корпусом;

· Створити такі умов роботи в раді, щоб влада дослуховувалася до проблем кожного громадянина і могла їх ефективно вирішувати;

ВЗАЄМОВІДНОСИНИ З ВЕРХОВНИМИ ВЛАДНИМИ СТРУКТУРАМИ

· Беручи до уваги несприйняття 75 відсотками українців поспішного запровадження ринку сільськогосподарських земель вимагати разом з іншими місцевими радами від народних депутатів і Президента проведення всенародного референдуму, а за його результатами вже й законодавчих змін, які передбачатимуть можливість продажу земельних паїв лише державі чи громаді.

ІНВЕСТИЦІЇ ТА РОБОЧІ МІСЦЯ

· Залучати потенційних інвесторів до використання вільних земельних ділянок типу green-field (малопродуктивні землі) і типу brown-field (площі під зруйнованими та покинутими виробничими комплексами).

· Підтримати вже розроблений інвестиційний проєкт з обсягом 200 млн гривень щодо будівництва сонячної електростанції в селі Вербовець.

ВІДРОДЖЕННЯ УКРАЇНСЬКОГО СЕЛА

· Для забезпечення селянам, які господарюють на своїх паях самостійно, можливості збувати свою продукцію якнайвигідні-ше, сприяти утворенню обслуговуючих кооперативів у кожному селі.

ЕКОЛОГІЯ, БЛАГОУСТРІЙ ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАСТВО

· Вирішити проблему знезалізнення води в Катеринопільському водогоні та забезпечити його безперебійну роботу.· Покращити впорядкування вулиць та особливо околиць, адже там теж живуть люди.

· Залучити комунальне господарство до ліквідації стихійних сміттєзвалищ.

· Забезпечувати обкіс узбіч усіх доріг громади.· Запровадити екологічні патрулі з залученням волонтерів та молоді, головним завданням яких буде виявлення стихійних смітників і тих людей, які їх створюють. Встановити великі штрафи за викинуте у невстановленому місці сміття.

· Впорядкувати полігони для твердих побутових відходів.· Завдяки зменшенню тарифів на вивезення твердих побутових відходів укласти якнайбільше відповідних договорів.

СПОРТ І КУЛЬТУРА

· Популяризувати здоровий спосіб життя, і особливо серед молоді, наголошуючи на тому, що спорт і мистецтво є його ваго-мими спонукаючими факторами.

· Для відвернення молоді від “пошуків пригод”, і позбавлення батьків незручностей возити дітей на спортивні секції та гуртки до інших міст, створювати такі з наданням приміщень для них на пільгових умовах.

· Сприяючи спортивному розвитку громади, популяризувати не лише футбол, а й інші види спорту.

АРХІТЕКТУРА ТА БУДІВНИЦТВО

· Для кожного населеного пункту громади виготовити генеральні плани, що позбавить забудовників непомірних витрат на отримання необхідних архітектурних документів.

· Відновити проект реконструкції Катеринопільської ЗОШ № 2 з добудовою корпусу зі спортзалом, їдальнею, тиром та класами.· Ініціювати капітальний ремонт покрівлі Катеринопільського центру розвитку дитини “Сонечко”.

· Збудувати водогін в с. Гончариха та с. Ромейково, завершити будівництво водогону в с. Лисича Балка, причому всі – за рахунок коштів організації – видобувача бурого вугілля в тій місцевості.

ТРАНСПОРТ

· Розвивати і вдосконалювати схему транспортних маршрутів громади з урахуванням інтересів її громадян.· Відремонтувати ті зупинки громадського транспорту, які цього потребують.

ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ

· В Катеринопільській бібліотеці замінити вікна з дерев’яними рамами на енергоощадні металопластикові.

· На дахах будівель об’єктів селищної та сільських інфраструктур встановити сонячні панелі для отримання електроенергії, потрібної для їх обігріву.· Встановлювати на вулицях і площах освітлювальні ліхтарі, оснащені сонячною батареєю з акумулятором.

ДОСТУПНІСТЬ ГРОМАДЯН ДО ЕЛЕКТРОННИХ СЕРВІСІВ

· В приміщені кожної колишньої сільської ради встановити загальнодоступний комп’ютер для можливості замовляти квитки та послуги, здійснювати комунальні платежі онлайн без комісії, і також без комісії поповнювати мобільні телефони.

Шановні виборці! Просто закликати вас голосувати за мене вважаю дещо неетичним, але водночас і розумію, що втілювати в життя саме таку мою програму якийсь інший кандидат навряд чи буде, бо вона йде не від його душі, а можливо, що й суперечить його світогляду та справжнім його намірам.Мені 31 рік. А це той вік, який дає мені змогу розуміти як проблеми молоді, так і проблеми людей старшого віку. Серед кандидатів є й такі, що мають досвід роботи в керівних органах, але ж і про мене не скажеш, що я такого не маю.

Та й робота голови ради не є для мене чимось вкрай незрозумілим, адже і моя робота у владних структурах, і моє депутатство в Катеринопільській селищній раді дали мені змогу осягнути всі особливості адміністративної роботи, так би мовити, зсередини.І я твердо переконаний, що кожен з наших співгромадян заслуговує на краще життя у впорядкованій, заможній та успішній громаді, і тому закликаю всіх нас згуртуватися задля досягнення спільної мети!

Щиро ваш Віталій СИТНИК

Читайте також: “Моя мета — утвердження та розбудова Катеринопільської громади” – Микола Ткаченко (Інтерв’ю)

Коментарі закриті.