НовиниПолітика

Прозорість  – вимога часу для самоврядування 

Прозорість в управлінні місцевої влади – мрія багатьох українців, адже таким чином всі ключові процеси зростання селища, або ж його життєдіяльності, стають очевидними та зрозумілими. Нещодавно Катеринопільська селищна рада прозвітувала за діяльність 2023 року, що є обов’язковою та невіддільною частиною демократичних процесів. 

Адже коли відсутня прозорість  – це невідомість для громадян. Невідомість є стихією для розповсюдження чуток та неправди. Прозорість – це боротьба з корупцією. 

Мешканці громади мали можливість прочитати звіт Володимира Коваленка у вигляді змістовної презентації, що вважається модерним підходом до викладення інформації. Також гарно прозвітували за свою діяльність дільничі поліції, також у вигляді презентацій. 

У дописі про звітність Катеринопільської влади написано, що перед депутатами прозвітували про виконання фінансових планів за 2023 рік керівники комунальних підприємств: центру первинної медико-санітарної допомоги, багатопрофільної лікарні та селищного житлово-комунального господарства. Варто нагадати, що депутати це представники мешканців громади, а отже звітність має бути відкрита для мешканців. 

Читайте також: Дільничі поліції Катеринопільської громади прозвітували за свою роботу у 2023 році