Новини

У Шполі громада покинула російську церкву

У Шполі, що на Черкащині, відкрили чергову консерву москалів. Завдяки тому, що релігійна громада Свято-Миколаївського храму вирішила перейти з російської церкви в ПЦУ, то на поверхню відразу вилізло чимало цікавих епізодів. Зрозуміло, що головний клірик РПЦвУ Владімір Скріпнічук лишився на стороні москви.

04.09.2023  року на сайті філії РПЦ в Україні опублікували пряму політичну заяву, що буцімто арешт головного черкаського “рпцешніка” Снігірьова за розпалювання міжконфесійної ворожнечі є вигадкою. І вгадайте хто там є поміж підписантів? Правильно — шполянський Владімір Скріпнічук.

Ситуація, що у храмі була ікона російської царської родини (символ імперського минулого), то навіть не є чимось новим та гострим. Згадайте принаймні прапор так званої “новоросії” у Золотоноші вже під час повномасштабного вторгнення. Більше цікавим є те, що вкотре спливли прямі зв’язки з москалями, приклад тому російський номер з таким же “батюшкою”.

Болотні видання типу “россійская газета” або “спж” (рупори кремлівської пропаганди) зараз розповідають свої байки про ситуації у Шполі. Між іншим, про “шполянскую єпархію”, що вказана на сайті РПЦ. 

Потрібно віддати належне мешканцям Шполянської громади — українські віряни мають бути в українській Церкві, молитися українською та берегти українські традиції, а не якихось “царєй ніколаєв”.

Читайте також: Засуджено двох адміністраторів телеграм-каналів, які перешкоджали мобілізаційним заходам на Черкащині