Новини

Перейменують вулицю Ватутіна

У Катеринополі перейменують вулицю Ватутіна Верховна Рада ухвалила закон, який забороняє присвоювати географічним об’єктам в Україні назви, що звеличують, увіковічують, пропагують або символізують росію. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк. За законопроєкт №7253 проголосували 248 депутатів.

Попри спроби малоросів Катеринополя зберегти назву вулиці на честь російського злочинця Ватутіна, все ж місцева влада буде змушена її перейменувати. Чи назвуть її нейтральною, на випадок, якщо зміниться влада на проросійську, щоб знову не міняти (це основна причина чому колишня вулиця Чапаєва стала не Гайдамацька, а Вишнева), чи назвуть її на честь загиблих героїв – питання відкрите.

Перші спроби перейменувати вулицю Ватутіна у Катеринополі були ще восени 2015 року, тоді вносилася пропозиція назвати її на честь гетьмана Богдана Хмельницького. У такому випадку вулиці на честь двох гетьманів – Хмельницького та Мазепи, були б поруч. Однак тоді влада свідомо залишила назву вулиці на честь злочинця, бо його ім’я не було включено у список осіб, що потрапили під декомунізацію.

Подібну позицію мала й влада міста Ватутіне, яка до останнього змагалася за збереження назви міста. Щоб змінити позицію місцевих органів влади – історичних фактів недостатньо, а тому їх позицію змінила Верховна Рада, однак перед цим дочекавшись повномасштабної війни. Великою ціною Україна стає українською, попри неприйняття цього факту ватою та малоросами.

Список перейменованих вулиць Катеринополя

Коментарі закриті.