ІсторіяНовини

День пам’яті жертв Голодоморів

Щорічно в четверту суботу листопада українці відзначають День пам’яті жертв Голодоморів. Катеринопіль та навколишні села також віддали шану тим, кого жорстоко вбила радянська влада. Наш край відчув усі голоди — 1921–1923 років, найстрашніший  —  1932-1933 років, та повоєнний 1946–1947 років.Варто підкреслити, що Голодомор 1932-1933 років є відвертим геноцидом українського народу, який свідомо та з задоволенням виконали росіяни, які називали себе радянською владою. Як відомо з фактів —  комуністи жорстоко виконували наказ Сталіна та свідомо вбивали цілі села й міста. Найпоширенішим методом вбивства було заморення голодом, а саме тому геноцид отримав і народну назву — Голодомор.

Радянська влада силою забирала їжу, а за спротив — саджали та вбивали. Звірство дійшло до того, що комуністи вбивали навіть дітей, які збирали колоски. Чисельність жертв коливалася від 7 до 9 мільйонів наших братів та сестер. Тіла померлих лежали по вулицях, їх не їли ні бродячі собаки, а ні ворони —  їх вже тоді не було, бо їх з’їли. Окрім того, в Україні були сотні випадків канібалізму.

Якщо ж таки ми претендуємо на те, аби називати себе Людьми, то маємо пам’ятати кожне забране зерно, кожного вбитого та хто є нашим ворогом.

Важливо нагадати, що донедавна у Катеринополі була вулиця на честь злочинця Петровського, який і був основоположником таких методів терору. Коли ж був процес переназивання вулиць, то частина мешканців Катеринополя захищали Петровського. З цього можна зробити висновки — або вони не знають історії, або є московськими гнидами.Натомість ми добре пам’ятаємо хто організував геноцид та ніколи не забудемо жертв Голодоморів!

Читайте також: Ховали борошно у волоссі, аби прогодувати дітей: чуттєва історія родини, що пережила Голодомор

Коментарі закриті.