Блог

Темні вулиці — порушення комфорту

Освітлення у нашому містечку завжди привертало увагу. У період осені доба стає коротшою, а отже потреба якісного освітлення стає пріоритетною. Тисячі мешканців повертаються з робіт, йдуть у справах та просто гуляють. Провідні вулиці мають часткове освітлення, але порядку потребує увесь Катеринопіль.

По-перше, вуличні ліхтарі освітлюють шлях та тротуар, що дозволяє пішоходу оминути калюжу чи багнюку (між іншим, це також потрібно обговорити — тротуар із багна — поганий тротуар). Врешті-решт, можна побачити і відкритий люк, або скло розбитої пляшки.

По-друге, освітлення дає мешканцям відчуття безпеки. Якщо тротуар прилягає до проїжджої частини, то водії заздалегідь побачать пішоходів. Або ж пішохід ще з далеку побачить хто йде йому на зустріч. Не рідко буває, що випадкова зустріч може бути з безмежно п’яним організмом, якого зазвичай краще обійти. Якщо ж ліхтарі присутні на вулиці — то ми можемо забезпечити собі комфорт.

Звичайно, що влада завжди апелює тим, що на встановлення ліхтарів чи їх ремонту, потрібні колосальні суми. Ясна річ, що цих сум нема у бюджеті. Але тут постає вже питання самоорганізації вулиці. Мешканці витрачають на цигарки та алкоголь значно більші гроші, аніж можна було витратити, аби зробити свої вулиці кращі, безпечні та освітлені.

Якщо ж мешканцям хочеться, аби саме влада зробила освітлення, то можна також це питання ініціювати. Власний приклад: у 2015 році особисто я зі своїм другом пішли вулицею Героїв Небесної сотні (колишня назва на честь злочинця Кірова) та зібрали понад п’ять десятків підписів, які були передані владі. Нас почули – і це головне. Попри те, що ремонт освітлення був запланований на наступні роки, все ж він почався позачергово. Вулиця частково стала освітлена.

Шляхи досягнення комфорту на вулицях Катеринополя відкриті. Головне — це бажання. Спільними зусиллями можна зробити все, що потребує Катеринопіль. Кому не байдуже на наше містечко та комфорт у ньому – звертайтеся, бо у єдності наша сила!

Юрій Григор’єв

Читайте також: Наше на Кубані: список перших поселенців із нашого містечка

Коментарі закриті.